Cupping Massage Therapie

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping massage therapie is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen cups. En nu voor siliconen. 

Cupping werd tegen het einde van de 17e eeuw op grote schaal toegepast door zowel Europese als Amerikaanse artsen. Onderzoeksrapporten uit de 19e eeuw en een samenwerkingsverband tussen de voormalige Sovjet-Unie en China bevestigden de klinische werkzaamheid van cupping. Cupping werd een officiële therapie, die in alle Chinese ziekenhuizen werd gebruikt. Het werd onder andere veelvuldig toegepast bij ontstoken borsten en borstvoedingsstoornissen. De bekende borstpomp is hier later van afgeleid.

The art of Bellabaci massage

De Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. We kunnen met deze massage cosmetisch werken en therapeutisch. De Bellabaci massage is zonder cupping plekken zoals bij de traditionele cupping therapie. Laten we de cups staan dan krijg je natuurlijk wel deze “Cup Kiss” een cupping plek.

Deze massage wordt gedaan met behulp van Bellabaci medicinale siliconen vacuüm cups, door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt los gelaten. Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen is er een nieuwe succesvolle behandeling ontwikkeld. Deze nieuwe behandeling heeft een ontspannende en helende werking.  Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. 

Vraag er naar in de salon. 

 

Helpt ijsmassage bij afvallen?

Jazeker! Dat kou wat met je doet weten we allemaal. Maar dat koude ook kan helpen bij afvallen is bij velen (nog) niet bekend.

Logisch eigenlijk want door je huid met kou in aanraking te laten komen en daarna weer op te warmen d.m.v. bijvoorbeeld de Bellabaci Body cups verbeter je de doorbloeding en dus gelijktijdig ook de afvoer van afvalstoffen. Dat klinkt niet alleen makkelijk maar dat is ook makkelijk.

Hiervoor is de Vit-Ice Massager ontwikkeld, een blok ijs voorzien van een handig handvat, om bij massages te gebruiken om de huid af te koelen. En het gevoelige van de anti-cellulitis behandeling beter aan te kunnen.